Kiemelten közhasznú alapítványunk jogosult az SZJA 1%-ának fogadására, melyből a művészeti oktatást és életet támogatja. Kérjük támogassa alapítványunkat! Adószám: 18471643-1-06 Számlaszám: 11735043-20030126 Köszönjük!

"Vízivilág" képzőművészeti pályázat

Pályázati kiírás

Kiállításra kerülő munkák

NÉHÁNY, A ZSŰRIZÉS SORÁN KIALAKULT IMPRESSZIÓ

Impozáns mennyiségű és minőségű kiállításra küldött anyag fogadott bennünket zsűrizésre várván, amely kellemesen megnehezítette a dolgunkat... (Minden zsűri mindig "igen nehéz helyzetben van" - és hát dönteni kell!) Ugyanakkor az első pillanattól élményszerűvé tette a munkánkat az igényes válogatás "vidámsága", játékos szellemi aurája.

Elvétve találkoztunk a felkészítő tanárok által sugallt látványos technikai megoldásokkal, melyek uralkodhattak volna a gyermekek eszköztelenebb, őszinte világán. Persze tetten érhettük és érzékeltük a mértéktartó, szakmai felkészültséget és kreativitást igazoló, a gyermeki látásmódot tiszteletben tartó segítőkészségüket, valamint a kis alkotók nyitott világának kisugárzását.

A zsűri a fiatalabb korosztálynál főleg az eredetiséget és a fantáziadús gyermeki képi világ kiteljesedését értékelte, míg az idősebbeknél már hangsúlyosabb szerepet kaphatott a következetesebb technikai megvalósítás is. Mindkettőre számos kiváló példát találtunk, ez a helyezések, különdíjak számában is tükröződik. Biztosak vagyunk abban, hogy a kiállítás anyaga minőségben, vitalitásban sok örömteli élményt nyújt a gyermekeknek és a szakterület iránt érdeklődő „civil” felnőtteknek, tanároknak egyaránt!

Szekeres Ferenc, zsűrielnök